Євромайдан опівночі. Ніч на 3 грудня 2013 р.


Це лише той край Євромайдану, що прилягає до рогу Хрещатика і вулиці архітектора Городецького. Чути як Руслана заспівує Гімн України на сцені.
Юнаки і підлітки спочатку співають, а потім порпаються біля вогню, ущільнюють і зміцнюють захисну лінію.
 
Легкові авта із патріотичною символікою підїжджають Хрещатиком майже впритул до барикад і щосили сигналять на підтримку протестувальників.

 
Перші морози, пробирає холод. Мінус два. Нічна варта не спить. Дехто зависає у соцмережах. Як от у Фейсбуці цієї ночі:


Доброї ночі всім, хто не спить і в цей час боронить країну.
Ви - справжні герої нашого часу! Для мене велика честь стояти пліч-о-пліч з Вами.
Доброї ночі тим, хто зараз вдома і спостерігає за ситуацією сидячи за монітором свого компа. Я знаю, що думками Ви теж з нами, але прошу Вас прийти і стати поруч. Особлива потреба з другої ночі до шостої ранку, коли найвища ймовірність штурму нашого Євромайдану.
Пишу Вам саме зараз, поки є така можливість, бо протягом доби не часто доводиться бути біля компа. Зараз знаходжусь в приміщенні КМДА, зайшов погрітися, випити кави та перекусити. Треба також поспати хоч годинку перед ще одним визначальним днем - завтра в Раді буде розглядатися питання недовіри уряду.
За вікном, у внутрішньому дворику кучкуються "беркутівці". Поки в них немає команди штурмувати, але ми до цього завжди готові.
Це війна. Війна, в якій переможе той, хто не має страху!
Можу сказати одне - на Майдані Незалежності та Хрещатику страху нема. Він живе в Межигір'ї, в голові Януковича, час якого невпинно спливає.
Тримаймося! Перемога наша близька, тільки треба ще піднатиснути.
Побачимось на барикадах, які вже побудовані у Києві.

P.S.:
За цей час розвіртуалився з багатьма ФБ-друзями. Це надзичайно приємно бачити Вас поруч, відчувати Вашу підтримку, знати, що Ви не дасте впасти, коли сили покидають і вже важко далі йти. Саме Ви надаєте мені сили боротися далі, незважаючи ні на що.
Хто хоче особисто поспілкуватись - телефонуйте, пишіть смс або в приват. Завжди буду радий Вас чути і бачити. Тримаймося!
 
Андрій БЕРЕЖИНА
Фото автора
Слайд-шоу за означеною темою дивіться праворуч на цій сторінці, у мережі Фейсбук або тут: https://picasaweb.google.com/100338061495720560654/32013#

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка