Революція розпочинається з храму! Братія Михайлівського Золотоверхого монастиря явила приклад милосердя і справжності для всіх християн


          
        Нотатка публікатора: "Это видео снято в ночь с 1 на 2 декабря. Но уже вторую ночь подряд, после разгона Евромайдана на рассвете 30 ноября, в Михайловском соборе монастыря ютятся люди. Во дворе монастыря их кормят и оказывают медицинскую помощь."
       

        Коментарі у мережі Фейсбук на сторінках Евстратий Зоря та Михайловский Златоверхий монастырь в Киеве  :
 Сергій Чудинович
        Революція розпочинається з храму! Чому я кажу РЕВОЛЮЦІЯ? Та, власне, тому, що революція (від лат. revolutio — поворот, переворот, перетворення, навернення) — це радикальна, корінна, глибока, якісна зміна, стрімкий крок
у розвитку суспільства, природи або пізнання, поєднане з відвертою відмовою від попереднього стану.
        Не дивно, що нинішні події, у їхньому теперішньому стані, почалися саме від стін Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Церква прихистила людей, які шукали спасіння. Інакше й бути не могло. І віруючих і невіруючих!!! Цей факт промовистий! Думаю, що саме так Господь допустив, щоб і таким чином долучити до себе багатьох. Так вчить нас Сам Ісус Христос. Згадаймо хоча б притчу про милосердного самарянина...



        У багатьох людей, які відпочивають прямо на підлозі храму під спів церковних піснеспівів, є шанс на революцію духовну. Спочатку змінюється людина зсередини, потім зовні. Україна доти не встане з колін, поки не стане на коліна перед Господом!
        Вчинок ченців Михайлівського монастиря як власне і громадська позиція всієї Української Православної Церкви Київського патріархату, проголошена патріархом Філаретом, буде мати потужний місійний ефект в українському суспільстві.


 Сергій Соломаха А омоновці відпочивали у новозбудованому
Голосіївському монастирі і сільхозакадемії? Звідти і будуть наступати на Київ як німці в серпні 1941 року?

  • Yakiv Shumyk Суть кожної Церкви видно за ділами, а не словами... Слава Богові, за Київський Патрархат!
  • Павло Ткач Вкотре наша церква підставляє своє плече, пам'ятаю 2004 в Сумах коли Владика Мефодій збирав по майдану людей та відводив їх до церкви пити чай, їсти печиво та бутерброди, а також годував духовною їжею тих, кому це було потрібно.
  • Andre van Wijk Церква як ніхто інший зобов'язана оберігати свій народ... завжди. Київський Патріархат це розуміє сердцем. А московський кишенею.



  • Величезне спасибі настоятелям Михайлівського Золотверхого собору і монастиря, владикам
    та главі Української Православної Церкви (КП), що прихистили втомлених і полегшили їхню ношу. Це приклад милосердя і справжності для всіх християн.


     

           P.S. Поза політикою, поза державою... Але коли передсвітом до монастирської брами Михайлівського Золотоверхого монастиря наблизилися студенти із Євромайдану,
    переслідувані озвірілими беркутівцями, братія монастиря без жодної секунди вагань розчахнула назустріч оцим стражденним і браму, і душу свою. "Беркут" на територію монастиря не вдерся, бо ченці наглухо зачинили всі брами і не зважили на агресивні крики та вимоги.
            Братія монастиря і студенти Богословської академії надали першу медичну допомогу пораненим, винесли гарячий чай і свої скромні наїдки, знайшли такі важливі слова християнської підтримки і втіхи. Згодом приїхали карети швидкої допомоги, кияни почали зносити харчі і теплий одяг, давати свої адреси для нічлігу, а люди у рясах скромно розійшлися по келіях. Волонтери розгорнули навпроти собору пункт харчування протестувальників. Привітно зустрічає гостей колектив Музею монастиря, що міститься у дзвіниці.
            Кожен охочий може вільно помолитися у Михайлівському Золотоверхому соборі, зігрітися, перепочити.
            Боже, храни Україну, благослови її дітей!

            P.P.S. Праворуч вгорі від цієї публікації для Вас розміщено слайд-шоу альбому автора "ПРАВО-СЛАВНИЙ Михайлівський Золотоверхий монастир 30 листопада 2013 р."
            Завітайте також на нашу на ФБ-сторінку "Михайловский Златоверхий монастырь в Киеве"!

              P.P.S. Живи Революціє і перемагай!

     


    Андрій БЕРЕЖИНА

    Немає коментарів:

    Дописати коментар

    Ваша думка