Лариса ТРОНЬКО просить допомоги Міністра оборони Павла ЛЕБЕДЄВА у порятунку унікальної пам'ятки

        Сьогодні в Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пироговім я знову оглянула найстарішу в музеї дерев'яну хату 1587 року із Волині.
        Про неї вже двічі йшлося у публікаціях моїх колег - директора Фундації Анатолія Сєрикова "Біда просто неба: у національному скансені гине реліктова пам'ятка народної архітектури 1587 року" http://petro-tronko.blogspot.com/2013/09/blog-post_25.html та спеціального кореспондента нашого інтернет-видання Андрія Бережини http://petro-tronko.blogspot.com/2013/10/1587.html
        Цього тижня Фундація нарешті отримала від міжнародної корпорації REMMERS офіційні рекомендації щодо консервації та реставрації споруди. Детально вивчимо та проаналізуємо їх спільно з дирекцію Музею, провідними українськими вченими та реставраторами, проінформуємо громадськість.
        Вже зараз німецькі експерти акцентують на першозавданні: зменшити вологість деревини із 85 до 30%.

 
        Тим часом насувається дощова погода, не за горами зима, а пам'ятка залишається беззахисною просто неба. Так вона і до фахової реставрації не дотягне.
        Фундація Петра Тронька листовно звернулася до Міністра оборони Павла Лебедєва. Прохаємо допомогти.
 
        Про подальший хід нашої спільної справи обов'язково детально інформуватимемо Вас. Радо приймемо допомогу, думки, пропозиції
всіх небайдужих.
 
Лариса ТРОНЬКО,
голова Правління Фундації

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка