ЗАГРОЗИ МУЗЕЮ ПАВЛА ТИЧИНИ - Наврочили? чи Елементарно передбачили?.. У царині культури і надалі діється дуже дивне та приголомшуюче

 
У музеї можуть відімкнути світло та опалення! - прозвучало
з відчаєм та тривогою у листі, що надійшов на адресу
Фундації Героя України, Академіка Петра Тронька.
Оприлюднюючи його, ми засвідчуємо свою солідарність із колективом видатного музею і його мужньою та довготривалою боротьбою за елементарні умови праці.
А також нагадуємо про належну оцінку творчої активності та громадянської мужності музею у попередніх публікаціях Фундації:
"Уночі з каганцем по Музею-квартирі Павла Тичини, серед білого дня зі скіпкою по Музейному рейтингу..."  http://petro-tronko.blogspot.com/2013/12/blog-post_31.html
 "Ігор ПОШИВАЙЛО: Музеї України і ЄвроМайдан, учимося бути завжди разом із власним народом" http://petro-tronko.blogspot.com/2013/12/blog-post_434.html
 
 
З 1998 року приміщення, в яких перебуває наш музей, ЧОМУСЬ (не будемо вдаватися в особистісні подробиці – чому саме) були передані на баланс Національному музею літератури України. Музей-”гігант”, знаючи, що не має до нас ніякого відношення, ці квартири тишком-нишком на баланс прийняв. І почав, як кажуть, качати права.

АЛЕ! З 1998 року Національний музей літератури України ЖОДНОГО разу не виконав своєї основної функції як балансоутримувача – не уклав угоди з організаціями, які надають послуги по утриманню приміщення (як то комунальні послуги, постачання тепла, води, постачання електроенергії).

АЛЕ! В той же час Національний музей літератури України НІКОЛИ не був проти отримувати від нас (УВАГА!) орендну плату за те, що меморіальний музей поета перебуває на СВОЇХ МЕМОРІАЛЬНИХ площах. Наш же “старший брат” вирішив через суд стягнути борг по оренді із колеги-музею, знаючи, що це повністю паралізує нашу діяльність. 
2013-й рік закінчувався тим, що ми ВКОТРЕ нагадали Національному музею літератури України про їх обов'язки балансоутримувача і ВКОТРЕ попросили укласти угоди з ЖКК та з Київенерго. І що б Ви думали?
Ви подумали правильно. Музей із статусом Національного  й не подумав  виконувати своїх господарських функцій і у 2014 році. Таким чином, і ЖКК, і Київенерго мають усі підстави відмовити балансоутримувачу (самому Музею літератури) обігрівати, постачати воду й освітлювати приміщення за адресою “м. Київ, вул. Терещенківська, 5, кв. 1,3″.
Усе б нічого, але за цією адресою розташований наш музей!
Ми у 1998 році НЕ ПРОСИЛИСЯ на баланс Національного музею літератури України, ми за весь час не отримали від цього музею ЖОДНОЇ ні методичної, ні наукової, ні технічної, ні професійної допомоги! Ми фактично зберегли для нього музей-квартиру Миколи Бажана, яка перейшла до них у форматі функціонуючого музею з опрацьованою та описаною колекцією. 
Ми от таким чином, шляхом оповіщення широкої громадськості,  просимо власників приміщення (Міністерство культури України) та балансоутримувача (Національний музей літератури України) НАРЕШТІ почати виконувати свої господарські функції та хоча б утримувати приміщення як того вимагає законодавство України.
Якщо у нас буде відключене світло – це буде повний параліч роботи нашого музею. Бо навіть комп'ютери не працюють від сонячної енергії чи від тепла наших сердець.
У нас все частіше з'являється думка: А МОЖЕ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ЛІТЕРАТУРИ САМЕ ЦЬОГО, ПОВНОГО ПРИПИНЕННЯ НАШОЇ ДІЯЛЬНОСТІ Й ДОБИВАЄТЬСЯМОЖЕ САМЕ ЦЕ І Є ЇХ ЗАДАЧЕЮ? То фінансовий геноцид влаштують, то  інформаційно-методичний пресинг “застосують”, то витончено-підступний шлях паралізації роботи вигадають – головне знищити активний осередок, який є поряд і демонструє на порядок вищий поступ, за яким не може встигнути “старший брат”?
Більше інформації на сайті Музею
Контактна інформація:  
044 234-43-27
Тетяна Вікторівна Сосновська

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка