01.08.2013 Урочисто відкрито фотовиставку "Обитель Архангела Михаїла"

1 серпня 2013 року з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Обитель Архангела Михаїла», присвяченої 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 900-літтю освячення Михайлівського Золотоверхого собору. 

Виставка складається з 30-ти робіт і охоплює собою вигляд Золотоверхого монастиря до його руйнування, період відродження, час освячення, урочисті богослужіння та сучасні екстер'єри та інтер'єри обителі Архангела. 
У відкритті фотовиставки взяли участь: намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископ Вишгородський Агапіт з братією обителі, керівництво та працівники бібліотеки, викладачі та студенти Київської православної богословської академії, відвідувачі та запрошені гості. 

 
До присутніх з словами привітання звернулися: генеральний директор національної парламентської бібліотеки – Велегжаніна Тамара Ізмайлівна, намісник монастиря єпископ Агапіт, проректор з наукової роботи КПБА – прот. Віталій Клос, професор КПБА – Степовик Д.В. та інші. 
На завершення владика Агапіт подякував керівництву бібліотеки за надану можливість проведення фотовиставки та від імені Святійшого Патріарха Філарета передав для бібліотеки книги, видані Українською Православною Церквою Київського Патріархату та відзначив бібліотеку Патріаршою Благословенною гамотою. Також владика-намісник вручив церковні нагороди, пам'ятні медалі, грамоти та подяки тим людям, які найбільше прилучилися до відкриття фотовиставки. 
Фотовиставка буде діяти до 9 вересня 2013 року. 
Вхід вільний
Текст - http://www.archangel.kiev.ua
Відео - Фундація Петра Тронька
P.S. У виступах не раз добрим словом були згадані ті, хто спричинився до відбудови Михайлівського Золотоверхого монастиря

2 коментарі:

  1. Анонім02.08.13, 12:03

    Дякую за пречудове відео з Виставки!!! Виступи монастирського хору на відкритті врістину божественні! Дякую-дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Відвідайте церковну службу в Михайлівському Златоверхому соборі і запалійть свічку за упокій раба Божого Петра...

    ВідповістиВидалити

Ваша думка