Загроза не тільки "Легендарній тачанці"


Травень 1971 р.  Фото із Особистого архіву Героя України, академіка П.Т.Тронька (1915-2011).  Крайній праворуч - сам Тронько. Саме в той час Петро Тимофійович почав видавати 26-томну "Історію міст і сіл", відстоював створення Музею просто неба в Пироговому... І до тачанки цієї під Каховкою на Херсонщині мав також безпосереднє відношення. До сьогодні ці три речі залишаються унікальними. А противників у Тронька було ой як багато... Хто ж після нього зробив щось вагоміше, бодай наближено конкурентне переліченому?
Серпень 2013 р. Повідомлення (та свіжі його фотоілюстрації) на сторінці Олег Зайченко у Фейсбуці  про те, що якісь злочинці почали руйнувати цей пам'ятник не претендує на новизну. "Неизвестными вандалами у крайней левой лошади была отпилена половина задней ноги. Также выпилено квадратное отверстие в бронзовом полу", - йдеться у російськомовній ВІКІПЕДІЇ.


Привертає увагу  заполітизована дискусія довкола факту новоявленого вандалізму. За Законом "Легендарна тачанка" є національною пам'яткою і перебуває під захистом держави, невже цього не знає сучасна молодь, Павло Подобєд зокрема? 
Фундація на своїй сторінці у Фейсбуці відгукнулася так: БРУТАЛЬНІСТЬ СУЧАСНОСТІ: ЗЛОЧИН І ДЕМАГОГІЯ, або ВЖЕ ХТОСЬ ПОВІДОМИВ МІЛІЦІЮ ЧИ ПРОКУРАТУРУ?!.
ЧИ ЗНАЙШЛИ ВИННИХ У СКОЄНОМУ ЗЛОЧИНІ???
Чомусь пригадався син Олександра Герцена, якого сам батько охрестив "ученая ненужность"... 
Андрій БЕРЕЖИНА 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка