І вічне, і модерне - сьогоденне

Про перші кроки молодих митців у нас модно говорити обтічно, загальниками, і вкрай не популярно допомагати їм конкретно.  Існує переконання, що організація вернісажів  мало-, а то й зовсім не-відомих початківців справа невдячна. Тож зрозуміла пустопорожня пафосність деяких державних функціонерів, управлінців культури, а почасти й  керівників громадських обєднань.  Бо це якраз і є те їхнє нелегке класичне завдання - перелопачувати тонни руди задля поодиноких самородків. Як би там не було, але є винятки, і чим вони несподіваніші, тим приємніші.

Виставка "DREAM ON" у Музеї "Духовні скарби України" по вулиці Десятинній, 12 у Києві - очікувана несподіванка, організована Фондом розвитку та підтримки молодого мистецтва України Slava Frolova - Group (096 882 82 82). Залишимо мистецтвознавцям детальний аналіз та порівняльну характеристику експонованого. Завважимо лише, що представлено назагал речі змістовні, почасти комічні, інколи гротескні, епатажні, а то й псевдо-загадкові. Яких би тем не торкалися молоді художники, -
одвічних чи сьогоденних - завжди струменіє пошук власного стилю та нового прочитання. Серед доволі чималого числа сірих і сирих творів є незаперечно талановиті.
На особливе визнання творчої самобутності заслуговує авторка, яка криється під псевдо LIZAVE.

Виставка діє до 2 вересня. 
Сергій ЛИСТОПАДОВИЙ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка