У березні стартує новий Всеукраїнський медіа-портал

У березні стартує новий медіа-портал
Культ UA – під такою назвою стартує новий всеукраїнський медіа-портал із промовистими і символічними координатами www.CultUA.media.
Цю новину у свіжому числі газети Мінкульту 6 березня 2015 оприлюднив генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва Роман РАТУШНИЙ, зазначивши що саме зараз завершуються тестові випробування ресурсу. 
Розробку концепції медіа-порталу здійснив головний редактор газети "Культура і життя" Анатолій Сєриков, а її програмне забезпечення – компанія "Діалон". Редакцію Інтернет-порталу очолила Ліліана Фесенко.
Як повідомляється у вихідних даних ресурсу, Медіа-портал Культ UA провадиться Національним газетно-журнальним видавництвом Міністерства культури України, редакціями щотижневика "Культура і життя", газети "Кримська світлиця", журналів "Українська культура", "Музика", "Театрально-концертний Київ", "Пам'ятки України", "Український театр", а також широким колом волонтерів і позаштатних авторів – відомих письменників, культурологів, журналістів, діячів науки й культури.
У реалізації проекту активну участь беруть волонтери Фундації Петра Тронька та голова  її правління Євген БУКЕТ.
Серед вже задіяних цікавинок порталу – онлайн-трансляція твіттів  Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури України В’ячеслава Кириленка та зручна переадресація із розділу "Українська преса" на Фейсбук-сторінки видань Мінкульту.
Як відомо, відомий письменник Андрій Курков є головою Видавничої ради Національного газетно-журнального видавництва і також другий рік поспіль – постійним колумністом газети "Культура і життя". Відтепер його власна сторінка з’явилась і на порталі CultUA.media.
Той факт, що сьогодні у світовому Інтернет-просторі вже відсутні для вільного продажу доменні імена з родини "cultua", може свідчити про наміри видавничої команди Мінкульту щодо тематичної, а то й маркетингової експансії в цьому напрямку. Із оприлюдненого торік проекту концепції Національного газетно-журнального видавництва проглядаються наміри заснування профільної інформаційної агенції, а також FM- та Інтернет-радіомовлення. 
"Існує вислів «Коли говорять гармати – музи мовчать». Але це не про Україну, – акцентує Роман Ратушний у своєму зверненні до читачів газети. – Митці активно продовжують творити, працювати в ім’я миру та перемоги. З’являються нові фільми, книги, вистави, пісні. І про це все, про поступ України в царині культури Ви й надалі дізнаватиметеся... Журналісти Видавництва, розуміючи складну ситуацію в державі, будуть ще з більшою віддачею і творчим натхненням працювати над актуальними публікаціями, над розширенням українського інформаційного простору". 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка