Відзнака "Обличччя року" 2014. Співзасновник - Фундація Петра Тронька

Першими лауреатами щорічної премії «Обличчя року» від української газети  «Культура і життя» Міністерства культури України стали культуролог Наталія Мусієнко, письменник Андрій Курков та благодійник Олег Свірко. Про це «Телекритиці» повідомив головний редактор часопису Анатолій Сєриков.


Власник потужного поліграфічного холдингу «МЕГА-Поліграф» бізнесмен Олег Свірко одним із перших почав опікуватися потребами української армії в зоні АТО, постачаючи туди необхідні речі. На рахунку  його волонтерського об'єднання також є низка гуманітарних акцій для мешканців звільнених територій, зокрема й випуск додаткових тиражів популярних українських газет.

 
Тексти колумніста газети «Культура і життя» письменника Андрія Куркова, на думку редактора часопису, вирізнялися гостротою, чимало з них було присвячено заувагам щодо культурного життя України. «Участь Андрія Куркова  в багатьох міжнародних заходах за кордоном засвідчила ступінь визнання і поваги до автора «Щоденника Майдану» - найпопулярнішої в світі книги про українську Революцію Гідності», - вважає пан Сєриков. Олег Свірко долучився до ініціативи журналістів Національного газетно-журнального видавництва «Другий фронт АТО - допомога дітям Слов'янська».
Культуролога Наталію Мусієнко Анатолій Сєриков називає науковцем зі світовим ім'ям, яка активно і достойно представляє нашу країну закордоном. Пані Мусієнко працює в  Інституті проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, є  членом Вченої ради Інституту Кеннана Міжнародного центру підтримки науковців імені Вудро Вілсона у Вашингтоні, стипендіатом Програми міжнародних академічних наукових обмінів імені Фулбрайта і членом правління благодійної організації «Українське фулбрайтівське коло», а також членом Ради європейської  організації «Europa Nostra» і Міжнародної федерації кінопреси  (FIPRESCI).
Редактор звертає увагу, що дослідниця  активно залучала ці поважні інституції до своїх кураторських проектів у царині сучасного арту для промоції України, окреслення феномену Революції Гідності. «Її роботи, присвячені ролі креативу в громадському русі та впливу мас-медіа на формування суспільної свідомості, були дочасною відповіддю на інформаційну навалу північного сусіда», - вважає Анатолій Сєриков.
Прес-конференція з нагоди презентації відзнаки «Обличчя року» та її вручення першим лауреатам відбудеться 30 грудня о 14.30.
Співзасновниками премії тижневика «Культура і життя» є фундація Героя України, академіка Петра Тронька, видавничий дім «Пам'ятки України», та інші видання ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» - «Українська культура», «Пам'ятки України» та нові журнали «Inside Kyiv», «Киев и не только».
«Культура і життя» - загальнодержавна українська щотижнева газета, засновником якої є Міністерство культури України, а видавцем ДП «Національне газетно-журнальне видавництво». Під назвою «Культура і життя» часопис виходить з травня 1965 року.
«Телекритика»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка