Розпочинають вихід два нові журнали про столицю України: Inside KYIV та «Киев и не только»

25 листопада в Києві будуть презентовані два нові журнали про українську столицю - англомовний Inside KYIV та російськомовний «Киев и не только», які створено в  рамках проекту «i-Київ». Про це повідомляє прес-служба «Фундації Петра Тронька», з ініціативи якої відбувся випуск нових журналів.
 
 
У часописах будуть рубрики «Місто», «Музей»,«Театр», «Музика», «Галерея», «Кінематограф», «Бізнес-клас», «Інтер'єр», «Краса та здоров'я», «Дитячий майданчик».
 
Видання міститимуть корисну інформацію  про адреси культурних центрів, посольств і консульств іноземних країн у Києві, анонси найяскравіших подій культурного життя Києва (фестивалі, виставки, концерти) та стануть у нагоді не лише численним іноземним гостям столиці, а й киянам, які цінують свій вільний час і цікавляться мистецьким життям міста.
 
Видає два нові часописи видавничий дім «Пам'ятки України» та Національне газетно-журнальне видавництво Міністерства культури України.

 
«Це своєрідні супутники одного з найстаріших та найвідоміших столичних часописів, який видається з 1936 року, - журналу "Театрально-концертний Київ". Утім, це не перекладні копії, хоча низка публікацій у всіх трьох "Києвах" перегукуються, кожне видання інше, адже розраховане на рiзну аудиторію», - зазначає редактор Ельвіра Загурська.

 
Нові журнали було створено в контексті пропагованої Міністерством культури державно-громадсько-приватної співдружності, зазначає редактор.

 
«Вітаю ініціативу, яка у цей непростий час спрямована на інтеграцію української культури в міжнародний контекст. Завдяки новим журналам її досягнення матимуть належний розголос у світі. Зараз, коли наша країна вибудовує свій імідж на міжнародній арені, такі видання мають особливе значення», - вважає генеральний директор Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв Павло Кривонос.
 
«Колективи двох видавництв, державного і приватного, з ініціативи громадської благодійної організації «Фундація Петра Тронька» спробували реалізувати щось нове і корисне. Але початок проекту «і-Київ» лише половина справи, тож сподіваємось на допомогу і Міністерства культури України, і громадськості», - коментує директор Видавничого дому «Пам'ятки України» Андрій Ралко.
 
Журнали розповсюджуватимуться у міжнародних аеропортах «Бориспіль» та «Київ» (Жуляни), на борту літаків авіакомпаній, у дипломатичних та торгівельних представництвах зарубіжних країн, культурних центрах, театрах, музеях, галереях, торгівельно-розважальних центрах, клубах, ресторанах, кафе та салонах краси.
 
Президент Авіакомпанії «UMAir» Родріг Еліас Мерхеж зазначив, що на міжнародних авіарейсах пасажири зустріли нові журнали із великим зацікавленням. «Дякуємо за традиційно якісний продукт! Із авторами цього проекту я знайомий вже понад десять років. Успішною була наша співпраця і при виданні популярного аеропортового журналу Round Trip, і при розробці дизайну розфарбування наших літаків, який, до речі, використовується й досі...Welcome оnboard!», - стверджує пан Мерхеж.
 
Відомий письменник Андрій Курков вважає, що для належної репрезентації України в світі, таких видань має бути багато. «Такі журнали як "Театрально-концертний Київ" - це архів, свого роду літопис розвитку національної культури, а його англо- та російськомовний побратими InsideKYIV та "Киев и не только" - інформаційні посли, репрезентанти української культури в Європі і світі.  Такі ініціативи дуже важливо плекати і примножувати», - зазначив він.
 
Презентація видань InsideKYIV та «Киев и не только» відбудеться 25 листопада о 13.00 в Arkane Art Gallery (Київ, вул. Десятинна,13). З приводу виходів нових часописів відбудеться прес-конференція, флеш-моб, прес-форменс, а також вернісаж художниці Галини Москвітіної та фотовиставка робіт Романа Ратушного.
 
«Телекритика»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка