МАФ. Що це за звір? Однокорінний із МАФІЯ? Як би там не було, це велика біда: свідчать кияни, нардеп Олександр БРИГИНЕЦЬ та "турист" Андрій БЕРЕЖИНА

Не вперше кияни та гості столиці висловлюються на ФБ-сторінці народного депутата України Олександра БРИГИНЦЯ. Остання ж тема особливо актуальна. МАФи - малі архітектурні форми (палатки, будки, "генделики", кіоски і цілі одноповерхові "супермаркети") - не лише поширюють антисанітарію, створюють перешкоди, але й нерідко загрожують здоров'ю та безпеці людей.


Фундація Героя України, Академіка Петра Тронька хоче привернути увагу ще й до того, як ці потвори обліпили, наводнили навколишнє середовище пам'яток та визначних місць столиці. Наш фотокореспондент Андрій Бережина спробував елементарно сфотографувати Золоті ворота. Йому, як і пересічному туристові, загородили майже всі промовисті ракурси, не кажучи вже про панорами, ті ж МАФи... Біда! І сором...


Олександр Бригинець
 Незважаючи на повільність дій КМДА, заява про те, що 20 000 кіосків (МАФів) загрожують безпеці киян і мають буди знесені, мене радує.... Усього в Києві близько 30 000 кіосків.... Тож, 2 з 3 кіосків можуть бути демонтовані.... Не знаю, як в інших районах, але у мене на Оболоні люди воюють з багатьма кіосками... Як тільки призначать нового голову РДА, проситиму його скласти список тих МАФів, які викликають обурення оболонців.

  • Татьяна Кукшина м. Минская, около макдональдса. Давно пора убрать. Тротуара практически не осталось. 
  • Протоієрей Сергій Ткачук А як на мене не час добивати малий приватний бізнес ! Війна, злидні, податки підвищено, ціни зростають на комуналку, ліки, харчі, одяг..., люди втрачають роботу і засоби до елементарного існування ! Як ЛЮДЯМ ВИЖИВАТИ ? Недоруйновуйте Україну ! Треба не закривати, не знищювити бізнес, а навпаки на час війни та кризи дати Зелену Дорогу середньому класу ! Треба вводити НЕП!
  • Латайте фінасові дири наслідки правляння Бандюковича не з простих громадян а з багатіїв, яких немало є ! Україна багата Країна !
    У нас - 664 мільйонери !
    http://www.epravda.com.ua/news/2014/04/4/435484/
    Показать перевод

    фотография Протоієрей Сергій Ткачук.

  • Andrey Zinchuk Як саме вони загрожують? А ну ж бо уточніть?!?!
  • Александр Кравец киоск обслуживает 2-3 человека. а это 40-60 тысяч рабочих мест, вопрос: что делать с этими людьми?
  • Ruslan Buianovskyi Пане Бригинець, тільки на вас надія, що боротьба з жахливими кіосками в нашому місті буде успішна

  • Olga Ilchuk Чому лише оболонці? А ми, з Латинського кварталу, чим гірші? Парк Шевченка знову заставляють мафіками. А ресторан " Опанас" біля пам‘ятника Шевченку, який належить комуняці Калетнік О. та паскудить парк своїм існуванням, взагалі треба бульдозером загорнути. Нічого комунякам на парку нашого Кобзаря наживатися і Симоненку президентську кампанію забезпечувати. Мало на митниці Калетніки накрали? Ще все попереду...
  • Евгений Ихельзон да давайте ще в 20000 людей заберем роботу. Життя вас не вчить нічому.
  • Olga Ilchuk Робочі місця треба створювати для РОБОТИ, а не для продажу пива, смердючих бутербродів, цигарок, чіпсів та решти непотребу, шановний Евгений!!!
  • Yaroslav Vishtaliuk Нарешті... Може і до Деснянського району руки дійдуть, бо вже в печінках сидять...

  • Богдан Кудрицкий Не треба зносити 20000 кіосків. Треба знести УСІ МАФИ і взагалі заборонити торгівлю у МАФах скрізь, за виключенням центру міста. В центрі ж всі МАФИ мають бути муніципальні.
  • Tatyana Ivaschenko Краще б виділили їм належшні місця. Будуйте і переселяйте, але узгоджуйте з людьми. А то так завжди вирішують, краще зруйнувати, вигнати, забрати. Так може будемо тактично розумні. Договоритись як краще, слідкувати за налогами (щоб дійшли до місця призначення, а не по карманах) які вони плат...за якість обслуг........ і.т.д. Це таки дохід міста. Потрібно співпрацювати, а не руйнувати.

  • Богдан Кудрицкий Коли наведете лад у переходах і на виходах з метро? Скрізь на стінах понаписували про несанкціонована торгівля - штраф. А торгаші стояли, стоять і ніхто їм ради не дасть. Якщо з таким малим влада не зможе дати ради, то як вона боротиметься з корупціонерами?
  • Мирослав Бровко Мне 36, мелкими магазинами и ларьками пользуюсь крайне редко - пару раз в год куплю жевачку/ мороженное / воду, но они мне никогда не мешали, вопрос почему??? Наверно потому, что я знаю что такое когда человек САМ создает себе рабочее место, а еще мне не нравятся некоторые магазины типа Форы или Эко маркета, может их начнем закрывать??? НО я работаю, я не жалуюсь, у меня на это нет времени, я понимаю что у детей сталинского времени в крови стучать на кого то, но я не такой, и мой сын не такой, и я уверен что не один рожденный в Независимой Украине не жаловался, хотя бы потому что на это нет времени, и воспитание не то уже!!!
  •  Вы лучше сделайте так чтобы экономически людям было бы выгодней работать по специальности, например в школе учителем
  • Андрій Федишин Як на мене, то краще не зносити, а дати можливість юридично оформити, звичайно є купа таких, що мають бути перебудовані або знесені, але не так масово. Банальний приклад в мене в районі де я проживаю у Львові, всі магазини після 22 вже не працюють. Якби не кіоски я б іноді немав де банально хліба чи води купити йдучи з роботи ввечері
  • Андрій Федишин Мені здається що зараз в Києві робиться така ж афера з МАФами як 3 роки тому з маршутками у Львові, всі маршрути знесли і зробили нові, під цим соусом поміняли усіх перевізників, пройшов рік, більшіть маршрутів їздять як і раніше. Буде то саме з МАФами, 20 тис знесуть, але через півроку нових 30 тис поставлять, тільки вже інших власників
  • Lada Hudson Я не любитель киосков, например хаос возле золотых ворот, но кмда и глав архитектура вначале "разрешила" их не бесплатно поставить, а теперь будет (не) разрешать их сносить
  • Протоієрей Сергій Ткачук Людоньки ! В час війни та економічної кризи треба обирати Правильні,Стратегічні пріоритети діяльності Нової Влади ! А боротьба з кіосками це відвлікання уваги громадян ! З Божою поміччю вийдемо з війни та еко кризи розберемось з кіосками ! Зараз у Києві є важливіші проблемні питання ! Чи не так ?
  • Архимандрит Никанор Створіть людям робочі місця на територіях ринків (криті базари з магазинчиками) туда перенесіть людей з кіосків - вони платитимуть податок місту а не мєсному мєнту, світло також по лічильнику і тоді зносьте бляшанки з тротуарів, а ось так ганяти народ нічого не дасть !!! Я розумію що по дорозі додому декому купити ковбаси зручніше але це тільки культура базару - перенесете - людина звикне що продають там то і буде йти з роботи так, щоб зайти в належне місце продажу і купити продукцію !!!
  • Архимандрит Никанор Створіть людям робочі місця на територіях ринків (криті базари з магазинчиками) туда перенесіть людей з кіосків - вони платитимуть податок місту а не мєсному мєнту, світло також по лічильнику і тоді зносьте бляшанки з тротуарів, а ось так ганяти народ нічого не дасть !!! Я розумію що по дорозі додому декому купити ковбаси зручніше але це тільки культура базару - перенесете - людина звикне що продають там то і буде йти з роботи так, щоб зайти в належне місце продажу і купити продукцію !!!
  • Алексей Кравцов Скажите а как их вообще можно убрать. Ни в одной европейской столице такого обилия ларьков нет. У нас что не выход из метро- то восточный базар.
  • Алексей Давиденко Жалко только, что дальше заявлений дело не идет. За время работы новой команды пару тысяч можно было уже безболезненно демонтировать.
  • Gennadii Tselcovsky Че-то вспомнилась война с "нелегальными" ларьками.
    Этот эвфемизм "нелегальный ларек" и создавал возможность увеличить количество ларьков вдвое.
    м. Святошин после этого стал шанхаем ларьков, а вокзальный переход с пригородного на конечную трамвая - это апофеоз уличной торговли.
  • Yasha Kasoy Які заяви? Виходите на вулиці СВОЄЇ Оболоні і просто хрестиком або в інший спосіб маркуєте ті мафи, які стоять з порушенням норм благоустрою та інших нормативних актів. А потім вже питаємось голову рда чому ці МАФи там стрять. Оболонський проспек повністю знищена зелена зона обабіч тротуару.
  • Украина Понад Усе Ага, а мы понимаем, что это новый передел власти
  • Dmitri Arekhta Ох, МАФы... Сам бы их крушил голыми руками)) У нас один удалец поставил МАФ прям рядом с домом, решение по демонтажу вынесено, но вот денег демонтировать МАФ нет!
  • Алекс Ерм Пришла новая власть и у меня под домом вместо 2 мафов выросло 6 , это наверно чтоб потом больше работы было
  • Liudmyla Dubik біля м. Оболонь вже пройти нормально не можна... пришвидшити б це все, бо вже набридло і можна піти позтрощити ці мафи, а це ж порушення закону...
  • Ярослав Панчук МАФ- больная тема для многих...ежедневные неудобства добираться до метро.
  • Альберт Мазур Чому досі працюють хлібні кіоскі А Пшонкі і його подільника володаря бренду "КУЛІНІЧІ"!?
  • Сергей Питик Не забывайте, что 20 000 киосков - это около 80 000 рабочих мест. И эту проблему придётся решать.
  • Олександр Бригинець І щодо робочих місць теж правда
  • Sergey Rogoza Нарешті !!!почніть з кулінічів ! ))
  • Sergey Rogoza Олександр Бригинець дуже Вам Кияни будуть вдячні! Кіоск повинен бути там де є потреба громади!)він повинен мати естетичний вигляд а не те що ми спостерігаємо на виході з метро !) В кожному кіоску що зплишиться має бути кассовий аппарат !!!
  • Veta Lv я вот смотрела на остановке - 5 киосков с одним и тем же...эту бредовую торговлю в переходах и с рук важно уменьшить...НО есть разрушенный и отжатый Сенной рынок - почему бы его не восстановить? (понимаю, что кто же даст?))
  • Dmitri Arekhta Sergii Pitik множество из них еще даже не функционируют. Например, в январе за ночь в районе старого входа у метро Дарница со стороны отеля Брастислава, выросло просто дикое кол-во МАФов. Функционируют сейчас только 30%, остальные стоят пустые. Зеленые насаждения уничтожены...
  • Sergey Rogoza Громадський контроль за мафами !!
  • Igor Rozkladaj а ще бажано щоб був порядок і встановлення і вигляду мафів. тому як кіоски почасти портібні, але мають бути і адекватного вигляду і адекватно поставлені
  • Anatolii Oliynuk Станції метро і виходи з них потрібно впершу чергу очистити від стихійної торгівлі. Ці торговці кришуються місцевими ментами і керівниками РДА. В Дарниці один із заступників ходив по дарницькому ринку і сам збирав данину, коли його "оргпнізми" порозбігалися після Майдану.
Світлини Золотих воріт: Андрій БЕРЕЖИНА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка