УКРІНФОРМ: На Чернігівщині вшанували пам'ять академіка Петра Тимофійовича Тронька

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ. Скромно з гідністю, за всіма законами жанру, з нагоди 100-літнього ювілею відомого ученого, академіка Петра Тронька, на Чернігівщині, в селі Веприку Бобровицького району, де любив бувати Петро Тимофійович, відкрився музей Фундації його імені. На фасаді будинку родини Діаківських-Сєрикових, у якому учений історик знайшов своїх друзів, відкрито та освячено меморіальну дошку. На відкритті музею побували відомі краєзнавці, літератори, віддали шану ювіляру і працівники журналу "Пам'ятки України", який свого часу засновував Петро Тронько, журналісти газети "Культура і життя" та інших видань. 

На фасаді будинку родини Діаківських-Сєрикових - будівлі Фундації, де любив бувати відомий учений, академік Петро Тронько, відкрито та освячено меморіальну дошку. На першому плані - Вадим Нагроний із Згурівки Київської області, який прибув із подарунками до музею.

На фасаді будинку родини Діаківських-Сєрикових - будівлі Фундації, де любив бувати відомий учений, академік Петро Тронько, відкрито та освячено меморіальну дошку. На першому плані - Вадим Нагроний із Згурівки Київської області, який прибув із подарунками



Відомий краєзнавець із Прилук Анатолій Сакун-Щурівський також прибув на відкриття музею Фундації академіка Петра Тронька зі своєю цікавою колекцією.

Відомий краєзнавець із Прилук Анатолій Сакун-Щурівський також прибув на відкриття музею Фундації академіка Петра Тронька зі своєю цікавою колекцією, село Веприк, Чернігівська область, 11 липня 2015 року.

Джерело: http://photo.ukrinform.ua/ukr/current/indexa.php?asearch=TRUE&event_id=713427

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ваша думка